Google Maps uskoro dobija privatni mod

Google Maps uskoro dobija privatni mod


Google je tokom I/O 2019 konferencije najavio da je inkognito mod u pripremi za Maps. Međutim, sve do sada nije bilo previše priče o ovoj opciji. Neki od članova Google Maps preview test grupe su potvrdili da privatni mod konačno počinje da se testira.

Poput inkognito moda za Google Chrome, Google Maps će takođe imati privatni mod. Uobičajeno, inkognito mod se pokreće kada korisnik ne želi da se njegove aktivnosti prate. Potrebno je istaći da inkognito mod ne štiti od praćenja od strane ISP-a, ovo se sprečava samo uz pomoć VPN-a.

Uz privatni mod, korisnik samo može da izbegne da se njegove aktivnosti povezuju sa Google nalogom. Google Maps u inkognito modu neće sačuvati istorijat pretrage mesta ili kako doći do određene tačke.

U tvitu koji je objavljen, vidljivo je i kako je lako pokrenuti inkognito mod. Potrebno je samo kliknuti/pritisnuti na profil i omogućiti/onemogućiti mod. Preview Maps verzije 10.26 ili noviji omogućava pristup privatnom modu u okviru servisa.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrijePrepravljeni Galaxy Fold na se našao na JerryRigEverything testu (video)


Pojavio se listing AMD Ryzen 5 3500X CPU-a

Source: Google Maps uskoro dobija privatni mod