Xiaomi Mi Mix Alpha ima kameru od 108MP, screen-to-body odnos od 180 procenata!

Xiaomi Mi Mix Alpha ima kameru od 108MP, screen-to-body odnos od 180 procenata!


Xiaomi je danas, tokom svoje prezentacije u Kini, predstavio još jedan telefon – Mi Mix Alpha. Uređaj bi mogao biti deo kompanijinih planova da razvije fleksibilni prototip, a Mi Mix Alpha karakteriše “Surround Screen”, koji se praktično obmotava oko tela uređaja. Xiaomi ističe da telefon ima screen-to-body odnos od 180,6 procenata, a delovi koji nisu pokriveni ekranom su kreirani od titanijuma aero-stepena, koji je lakši od nerđajućeg čelika.

Iako je glavna odlika telefona njegov obavijajući ekran, tu je još jedan funkcija koja se izdvaja: glavna kamera od 108MP, koja može da kreira fotografije sa 12032 x 9024p rezolucijom. Tu je i 20MP ultraširoka kamera sa 1.5cm super macro mogućnostima fotografisanja, kao i 12MP telefoto senzor sa 2x optičkim zumiranjem i dvostrukim PD fokusom. Telefon nema klasičnu prednju kameru, jer je njegova poleđinska kamera tehnički i dalje smeštena ispred ekrana. Ipak, sistem kamera je smešten u crnu traku, koja se proteže vertikalno po uređaju, čineći displej na poleđini manjim od onog s prednje strane.

Telefon nema fizičke tastere, a umesto toga tu su stranice osetljive na dodir. Ostale komponente su skrivene unutar displeja, a ovo uključuje senzor otiska prsta, kao i akustičnu tehnologiju koja zamenjuje standardni zvučnik i mikrofon. Na kraju, Mi Mix Alpha ima i senzor brizine preko ultrazvuka.

mimix2.jpg

Xiaomi Mi Mix Alpha pokreće Qualcomm Snapdragon 855+ čipset, ima 12GB RAM-a i 512GB skladišnog prostora. Prisutna je 5G podrška za sve najveće provajdere u Kini, a ceo uređaj napaja 4050mAh baterija sa 40W brzim punjenjem.

 


Xiaomi je najavio da će se u proizvodnji naći manji broj Mi Mix Alpha modela, pa stoga telefon više deluje kao koncept ili prototip. Na tržištu će se naći od decembra, a nije poznato kada će biti dostupan van Kine.

Na kraju – cena. Xiaomi Mi Mix Alpha definitivno nije namenjen širokoj potrošačkoj publici, jer će se prodavati po ceni od oko 2810 dolara.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrijeXiaomi Mi 9 Pro predstavljen uz Snapdragon 855+, 45W punjač, 5G opciju


Microsoft planira da razdvoji opciona Windows 10 ažuriranja od sigurnosnih zakrpa

Source: Xiaomi Mi Mix Alpha ima kameru od 108MP, screen-to-body odnos od 180 procenata!