Registracija .rs i .srb domena za samo 120 dinara

Svet kompjutera | 18. 9. 2019.

Zamislite ovo: Imate super ideju i jedva čekate da je realizujete. Već ste je predstavili prijateljima i svi kažu da je to prava stvar. Ostaje da je predstavite široj javnosti, a za početak vam treba sajt. Prvi korak je određivanje imena odnosno registracija domena. Krećete sa pretragom .COM domena, ali svi dobri su već zauzeti. A zašto ne bi registrovali .RS ili .СРБ? Prednosti su brojne, ali pre nego što ih nabrojimo vredi skrenuti pažnju na sjajnu akciju koju nudi SuperHosting (https://www.superhosting.rs/) tokom koje .RS ili .СРБ domen možete registrovati za samo 120 dinara, što u slučaju .RS ekstenzije predstavlja uštedu od preko 90%!
Ako slučajno imate svoju firmu, postoji i dodatni motiv za registraciju .RS ili .СРБ domena. Po zakonu sva privredna društva i preduzetnici moraju registrovati e-mail adresu u APR-u pre 1. oktobra 2019. godine, što znači da je ostalo još samo nekoliko dana. Složićete se da ponude za saradnju poslate sa Gmail adrese neće izgledati tako poslovno i profesionalno kao one poslate sa vlastitog domena.
I dok pri izboru imena domena nemate ograničenja, ekstenzije domena ne mogu biti tek tako izmišljene. Naravno, možete odabrati neku egzotičnu u moru od oko 350 ekstenzija domena, ali pored toga treba iskoristiti ovu promociju i registrovati i .RS ili .СРБ domen.

Zašto .RS i .СРБ ekstenzije domena?
.RS i .СРБ su ekstenzije domena Republike Srbije. Osim što pokazuju koju zemlju predstavlja određena firma/organizacija, ovi domeni nose sa sobom još prednosti:
• Svi veći pretraživači, kao što su Google, Bing i Yahoo, daju prednost sajtovima sa nacionalnom ekstenzijom domena pri lokalnoj pretrazi.
• Nacionalni domen nagoveštava da je vaša firma namenjena nacionalnom tržištu, što sugeriše da je regulisana nacionalnim zakonom. Ovo dodatno uliva poverenje vašim potencijalnim klijentima i saradnicima.
• Možete kreirati svoju poslovnu elektronsku poštu sa sopstvenim domenom (na primer: kontakt@nazivfirme.rs) i koristiti je prilikom registracije u APR-u.
• Nacionalni domeni raspolažu sa mnogo više slobodnih imena domena od grupe domena najvišeg nivoa (na primer: .com), tako da su manje šanse da je ime domena, koje ste odabrali, zauzeto.
• Prilikom registracije ovih domena se unose podaci koji se proveravaju od strane RNIDS-a, fondacije koja upravlja registrom nacionalnih Internet domena, i tako smanjuje rizik od zloupotrebe.
• Ukoliko je vaša firma/organizacija posvećena kako nacionalnim, tako i internacionalnim klijentima, možete registrovati domen nacionalne ekstenzije zajedno sa domenom najvišeg nivoa (.com, .net, .org, .info, .biz) ili nekim specijalnim domenom. Na taj način možete odvojiti sadržaj, kao i vaše proizvode/usluge, prema ciljnoj grupi na osnovu zemlje odakle potiču, dok će oni imati jasnu predstavu za koga su određeni proizvodi/usluge namenjene.

Ali, da sve ove prednosti nacionalnih domena ne bi ostale samo prazna priča, SuperHosting vam poklanja vaučer sa kojim ćete moći da registrujete svoj .RS ili .СРБ domen na period od godinu dana za samo 120 RSD! Vaučer možete iskoristiti do 20.09.2019. godine prilikom registracije novih domena.

Kako da iskoristite vaučer?
Proces je prilično jednostavan:
• Posetite sajt SuperHostinga na adresi https://www.superhosting.rs/;
• Unesi ime željenog .RS i/ili .СРБ domena;
• Pratite korake porudžbine;
• Na poslednjem koraku možete pregledati svoju porudžbinu, a ispod nje priložiti promo kod: SUPERRS120
Sad kad imate sajt i dobar domen, ostaje vam samo da svoju sjajnu ideju pretvorite u proizvod koji će vas učiniti slavnim ili bogatim. Ko zna, možda ste baš vi novi Bil Gejts.

Source: Registracija .rs i .srb domena za samo 120 dinara