Jedina dodatna oprema za mobilni koju morate imati pre izlaska iz kuće

Svet kompjutera | 20. 9. 2019.

Dignite ruku svi vi koji ste ikada zapeli bez punjača ili pristupa utičnici na kojoj biste mogli malo dopuniti mobilni telefon. Ako ste se u takvim situacijama našli više od nekoliko puta, vreme je da razmislite o kupovini power banka – kompaktnog i prenosnog punjača baterija koji uvek imate pri ruci kao rezervnu soluciju punjenja mobilnog, tableta, prenosnih računara ili fotoaparata.

Davno su prošla vremena kada smo mobilne punili jednom nedeljno, danas u većini slučajeva ni jednom dnevno nije dovoljno, a baš za baksuz baterija na mobilnom se uvek nekako isprazni u najnezgodnijem trenutku. Zahvaljujući tehnologiji, svi gedžeti kojima smo svakodnevno okruženi omogućavaju nam brzu komunikaciju, konstantan pristup informacijama i gomilu drugih pogodnosti u kojima svaki dan uživamo. Naravno, sve to pada u vodu ako smo zaboravili na vreme da napunimo mobilni telefon ili smo ga koristili toliko da se baterija ispraznila brže od očekivanog.

Prenosni punjač, eksterna baterija ili power bank praktičan je dodatak kojim možete puniti sve svoje prenosne uređaje i svakako obavezan pribor kada ste na putovanju, planinarenju, kampovanju ili u svakodnevnom pretrpanom rasporedu. Idealni su za sve one situacije kada vam utičnica nije dostupna.

Kome će koristiti eksterne baterije?

Ako i dalje sumnjate koliko će vam se investicija u novu prenosnu bateriju za mobilni i druge gedžete isplatiti, proverite za šta i u kojim situacijama ćete power bank najviše koristi. Ako se prepoznate u nekom od ovih opisa, vreme je za odlazak u kupovinu!
#1 Za putnike
Najčešće sve svoje igračke nosimo sa sobom bilo gde i bilo kada. Srećom, eksterna baterija neće zauzeti puno mesta jer se mogu izabrati modeli tek malo veći od kutijice šminke, a dovoljno snažni da u ključnom trenutku napune ne samo mobilni telefon nego i sve druge uređaje – od e-čitača, tablet računara do laptopa. Jedini uslov je da gedžet ima USB priključak.
#2 Za gejmere
Priznajte, koliko igara trenutno imate instalirano na svom mobilnom? Koliko god bile zabavne i opuštajuće, sve imaju jednu nepoželjnu karakteristiku – srču nam baterije na mobilnim telefonima. Eksterni punjač je must have!
#3 Za prenosivost
Možda još niste uvereni koliko su lake prenosive eksterne baterije. Još jednom ćemo naglasiti – toliko male da bez problema mogu da stanu u bilo koji džep ili pregradu, a istovremeno dovoljno jake da napune sve što vam treba.
#4 Za duga putovanja do posla
Za sve vas kojima vožnja do posla u gradskom prevozu traje celu večnost, power bank će spasiti dan. Sa eksternim punjačem bezbrižno koristite mobilni na putu do posla, prekratite vreme igricama, čitanjem ili odgovaranjem na pristigle mailove.
#5 Zato što su povoljnije nego ikad
Većina dodatne opreme za mobilne može da se nabavi po vrlo povoljnim cenama; maske i zaštitne folije za ekran, auto punjači, selfi štapovi, a isto tako i kvalitetna eksterna baterija. Power bank za punjenje pametnih telefona i ostalih gedžeta može se nabaviti već za nekih 2000 dinara. Mala cena koju morate da platite za neprekidno korišćenje mobilnog.
#6 Za kampovanje/planinarenje/ribolov
Nema ništa bolje od provođenja vremena u prirodi, ali ipak dobro je ostati u kontaktu sa spoljnim svetom. Sa power bankom ste bezbrižni, ostanite povezani sa svima dok uživate u planinarenju ili na kampovanju. Dodatni je plus što nećete propustiti da snimite sve zanimljive kadrove.
#7 Za odlazak na festivale
Ako bi išta moglo da upropasti višednevni odlazak na festival i kampovanje ili na zabavu s društvom onda je to prazna baterija na mobilnom telefonu. Nemojte da se to i vama dogodi.
#8 Za posao
Eksterne baterije ne služe nam samo za punjenje mobilnog kako biste mogli da srušite još jedan rekord u igrici ili da pogledate još jednu epizodu omiljene serije. Mogu biti neverovatno praktične i potrebne čak i u poslovnom svetu. Naročito ako ste stalno van kancelarije.

Source: Jedina dodatna oprema za mobilni koju morate imati pre izlaska iz kuće