iFixit potvrdio 4GB RAM-a za iPhone 11 Pro Max, prioritet servisiranja za displej i bateriju

iFixit potvrdio 4GB RAM-a za iPhone 11 Pro Max, prioritet servisiranja za displej i bateriju


Kao i uobičajeno, iFixit je spremno u svojoj laboratoriji dočekao najnoviji iPhone 11 Pro Max, kako bi nam pokazao unutrašnjost uređaja i odredio koliko je telefon težak za popravljanje/servisiranje.

Krajnji rezultat je da su kritične prepravke displeja i baterije i dalje glavni prioritet u dizajnu novog iPhone-a. Procedura za bateriju je pojednostavljena, a mnogim komponentama je moguće pristupiti zasebno.

iphone2_25.jpg

Mere zaštite telefona od vode komplikuju određene popravke, ali zato štite uređaj od težih oštećenja usled kontakta sa vodom. Prednja strana i poleđina su od stakla, što povećava šanse od oštećenja ukoliko se telefon ispusti na tvrdu površinu i zahteva menjanje kompletnog kućišta.

iFixit tim je otkrio i neke zanimljivosti tokom testiranja. Potvrđeno je da iPhone 11 Pro Max ima 4GB RAM-a, značajno veću bateriju (3969mAh) u L-obliku, dva kabla za bateriju od kojih je jedan nov i ne duplira funkcije drugog.

iphone3_10.jpg

Naravno, iFixit je zavirio u sve druge elemente telefona, kao što su A13 Bionic SoC, 6.5” (2688 x 1242) 458 ppi Super Retina XDR OLED displej, trostruki 12MP kamera sistem i drugo. Kompletno iPhone 11 Pro Max rastavljanje i rezultat možete pogledati ovde ili u linku izvora.

Izvor: iFixit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrijePojavio se listing AMD Ryzen 5 3500X CPU-a


Huawei uveren da će prodati 20 miliona Mate 30 telefona

Source: iFixit potvrdio 4GB RAM-a za iPhone 11 Pro Max, prioritet servisiranja za displej i bateriju